TAI CHI

Tai Chi wordt in China vaak buiten beoefend, ook in onze regio. Zo op het eerste gezicht lijkt het op hele langzame gymnastiek, maar Tai Chi betekent veel meer. Tai Chi wordt voornamelijk beoefend ter verbetering van de geestelijke en lichamelijke gezondheid. De oefeningen maken het lichaam los, werken ontspannend, stress verlagend, versterken de spieren en gewrichten, verbeteren de ademhaling, spijsvertering en vergroten het welzijn. Elke beweging heeft een achterliggend doel, overeenkomend met de Chinese gezondheidsleer, waarin lichaam en geest als één geheel worden gezien.

Tai Chi Tao is gebaseerd op de taoïstische filosofie en de 5 elementenleer. Elk element is gekoppeld aan een Ying en Yang orgaan. Doel van Tai Chi Tao is het harmoniseren van de lichaamsenergie. Tai Chi Tao is voor menigeen moeilijk plaatsbaar. 

Zijn het ontspanningsoefeningen of gezondheidsoefeningen? Voor jongeren, voor iets minder jongeren of ouderen?

Is het een verdedigingskunst? Een bewegingskunst? 

Vergeet die westerse vakjes. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Conditie is niet belangrijk. Iedereen kan meedoen in zijn of haar tempo en op eigen niveau. Tai Chi staat los van politiek en religie en wordt wereldwijd door miljoenen mensen beoefend.  In de lessen is aandacht voor houding en ontspanning. Tai Chi is leuk om te doen. Het is fijn om alleen of met anderen te bewegen, meditatief bezig te zijn en weer plezier te krijgen in bewegen. De lessen zijn ook geschikt voor mensen met reumatische aandoeningen, artrose, fibromyalgie, COPD, hoge bloeddruk, spijsverterings-, knie-, heup, rug-, en nekklachten, stressklachten. Er zijn groepen waarin op de stoel meegedaan kan worden. Een eerste proefles is altijd gratis. Instromen kan altijd.

Tai Chi Tao kan  aangepast worden aan mensen met reuma, fibromyalgie, ME, MS, rugklachten, RSI, ouderen, kinderen, bedrijfsleven.

Lees het uitgebreide verhaal